dissabte, 7 de setembre del 2013

Tot a punt per a la presentació de la revista "Domenechiana"

El primer volum de la revista Domenechiana es presentarà el dissabte 14 de setembre a les 19.00h, a l’Ajuntament de Canet.
El Centre d’Estudis Canetencs i Edicions Els 2 Pins han decidit sumar esforços i han fundat el Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM) per tal d’impulsar, de forma específica, i a fons, l’estudi de la figura i l’obra de Lluís Domènech i Montaner, en totes les seves vessants i en totes les seves disciplines: l’arquitectura, la història, l’heràldica, la història de l’art, la d’il·lustrador gràfic, la d’animador i promotor cultural i la del polític patriota atès que Domènech és un dels autèntics pares els nacionalisme català i un dels veritables pares de la Pàtria.
El Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner aspira doncs a ser un organisme de referència en la figura i l’obra de Lluís Domènech i Montaner; amb el propòsit de poder arribar a aglutinar tot allò que formi part del seu univers multidisciplinari o que hi tingui relació. La nova institució està treballant en el projecte de la Xarxa Domènech i Montaner, que estarà formada per tots els municipis amb patrimoni de l’arquitecte i, de manera semestral, el CEDIM publicarà la revista Domenechiana amb l’objectiu de donar a conèixer els resultats dels treballs d’investigació.
El proper dissabte 14 de setembre, a les 19.00 hores, a l’Ajuntament, es presenta la nova entitat i el primer volum de la col·lecció, que aplega, en 170 pàgines, diferents treballs escrits per investigadors domenequians.