divendres, 6 de gener de 2017

El CEDIM col·labora en el calendari de les Biblioteques del Maresme amb un cita de Domènech i Montaner

El Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner ha col·laborat en el calendari de les Biblioteques del Maresme a proposta de la Biblioteca P. Gual i Pujadas de Canet.
Enguany el calendari es dedicava a personatges il·lustres de la comarca amb una cita relacionada amb la llengua o la cultura.
Tenint en compte que la biblioteca de Canet es troba situada a l'antic Ateneu de la població, obra de Domènech i Montaner, es va decidir escollir a l'arquitecte modernista com a protagonista d'un dels mesos del calendari.
Des del CEDIM es va proposar la cita "Volem la nostra llengua perquè és expressió natural de la nostra vida", un fragment potent del discurs de cloenda que l'arquitecte va fer per tancar laa primera Assemblea de la Unió Catalanista el 1892. La selecció d'aquest text -i que estigui situat a la plana del mes de març- no és casual ja que enguany, el 25, 26 i 27 de març, es commemorarà el 125è aniversari de les Bases de Manresa.
D'altra banda, i relacionat amb aquesta efemèride, el Centre d'Estudis està treballant en l'exposició Domènech i Montaner i les Bases de Manresa. A la recerca de la Constitució Catalana perdura que es podrà veure a Barcelona, Reus, Manresa i es contempla també la possibilitat de portar-la a Canet.