divendres, 24 de febrer de 2017

El CEDIM visita el recentment inaugurat Pavelló de Sant Salvador del Recinte Modernista de Sant Pau

Aquest matí hem tingut el privilegi de visitar el recentment inaugurat espai expositiu del Pavelló de Sant Salvador del Recinte Modernista de Sant Pau, de la mà de tres amics que han viscut el projecte intensament des dels seus inicis. Josep Tardà -director de Comunicació i Relacions Institucionals de Sant Pau-, Pilar Salmeron i Miquel Terreu -arxivers de l'Arxiu Històric de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau- ens han acompanyat durant la visita al pavelló, l'últim dels quals ha estat rehabilitat.

En aquest nou espai museístic, l'espectador pot recórrer la història de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, tot i contemplant elements que s'han conservat de l'època de funcionament del recinte hospitalari. Material mèdic, esbossos, maquetes i altres elements -que no desvetllarem- ens ajuden a endinsar-nos en la història de l'Hospital des dels seus inicis, a l'hospital medieval de la Santa Creu situat al barri del Raval de Barcelona, fins la ciutat hospitalària modernista, creada per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner.Un cop repassada la seva història, les mateixes escales del Pavelló ens condueixen al primer pis, on una gran instal·lació espectacular i colorista ens transporta al món de Lluís Domènech i Montaner: una manera original de presentar una mostra de les obres de l'arquitecte, amb detalls que captiven la mirada de l'espectador i amb pantalles interactives que ofereixen la informació necessària per conèixer més de prop l'obra de Domènech i Montaner.


L'espai també compta amb un espai de consulta on s'hi poden trobar totes les publicacions sobre Lluís Domènech i Montaner i l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Des del CEDIM volem felicitar l'equip del Recinte Modernista de Sant Pau per la seva aposta a contribuir en la revalorització de la figura i l'obra de Lluís Domènech i Montaner, amb una museïtzació original, entenedora, moderna i accessible. 


Des d'aquí recomanem que visiteu el Recinte Modernista de Sant Pau i el Pavelló de Sant Salvador i us assegurem que no en sortireu indiferents!

Aprofitem també per donar les gràcies a Josep Tardà, a Pilar Salmeron i a Miquel Terreu pel seu amabilíssim oferiment i haver dedicat el seu temps amb tant entusiasme per transmetre'ns el seu projecte.