divendres, 28 d’abril del 2017

El CEDIM presenta el volum 9 de la revista Domenechiana al Castell de Santa Florentina


Aquest matí el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner ha presentat el volum 9 de la revista Domenechiana. L'acte, amb la cinquantena de places exhaurides des de fa dies, s'ha portat a terme a la Sala del Tron i ha comptat amb amb l'assistència dels autors dels articles que han exposat els continguts dels treballs. Ha encetat l'acte l'historiador Carles Sàiz, que ha donat la benvinguda als assistents i ha sintetitzat les activitats recents del CEDIM i ha donat pas als autors dels articles que han ressenyat els continguts de la revista. 

Aquest novè volum compta amb els articles La col·laboració de l'escultor Miquel Blay en l'obra de Lluís Domènech i Montaner de Gemma Martí; Lluís Domènech i Montaner i el catalanisme polític (I). De la Jove Catalunya a les Bases de Manresa, de Carles Sàiz; La Iniquitat de Casp i la fi del comtat d'Urgell de Lluís Domènech i Montaner de Ferran del Campo; Uns peculiars elements estèticsde Domènech i Montaner a l'Hospital de Santa Creu i Sant Pau de Mn. Josep M. Forcada; El projecte de reforma de la Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona (1914). Una obra desconeguda de Lluís Domènech i Montaner, de Sergi Alcalde; Lluís Domènech i Montaner a través del Dietari del Dr. Marià Serra i Font, de Xavier Mas.  L'acte l'ha tancat Pere Xirau, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Canet de Mar anunciant el suport al CEDIM i el treball conjunt de l'Ajuntament de Canet amb el Centre d'Estudis per portar a terme projectes en comú com ara la Taula Domènech i Montaner, una plataforma integrada per municipis domenequians que pretén divulgar el llegat de l'arquitecte.

Tot seguit s'ha donat pas a la segona part de la jornada, on Gemma Martí i Sergi Alcalde han iniciat una visita guiada per les diferents estances del Castell, la capella de Santa Florentina i la cripta on s'ha pogut contemplar l'escultura jacent de Florentina Malató, obra de l'escultor Miquel Blay. 






Vista de la Sala del Tron a l'inici de la presentació de la revista Domenechiana
Visita comentada a la cripta del Castell de Santa Florentina
Visita comentada a la capella del Castell de Santa Florentina