dijous, 4 de maig de 2017

El 9 volum de la revista Domenechiana ja està indexat a Dialnet, la base de dades més important dels portals europeus de recerca




En col·laboració amb el Servei de Biblioteques de la Escola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona, de la Universitat Politècnica de Catalunya, el volum 9 de la revista Domenechiana ja està indexat a Dialnet. 
Dialnet és una base de dades que va néixer com un projecte de cooperació bibliotecària impulsat per la Universitat de La Rioja que conté el buidatge dels índexs de sumaris i articles de la major part de les revistes científiques i humanístiques publicats a l'Estat espanyol i Llatinoamèrica, en qualsevol llengua, publicats en espanyol a qualsevol país o que tractin sobre temes hispànics. Els continguts inclouen articles de revistes, capítols de monografies col·lectives, tesis doctorals, llibres, etc. La seva àmplia cobertura converteix Dialnet a la major base de dades d'articles científics hispans accessible de manera gratuïta a Internet.
Es tracta d'un dels serveis de recerca més utilitzats en el món cultural hispà. Permet l'accés a més de 9000 revistes espanyoles i llatinoamericanes de totes les àrees temàtiques, incloent, també, nombrosos títols amb text complet. Facilita, a més, l'accés a nombrosos continguts a text complet (uns 150.000 registres) semblant a Google Scholar. Igualment, oferix un servei d'alertes, per a rebre via correu electrònic els sumaris de les revistes o temes d'interès. 
En el rànquing de repositoris del Laboratori de Cibermetria del CSIC, Dialnet ocupa el primer lloc entre els portals europeus i el quart a nivell mundial