dissabte, 9 de setembre de 2017

El CEDIM promou la Taula Lluís Domènech i Montaner amb l'Ajuntament de Barcelona, l'Ajuntament de Reus, l'Ajuntament de Canet de Mar i la Fundació Domènech i Montaner

IMPUQV - Ajuntament de Barcelona


L'Ajuntament de Barcelona, Reus i Canet de Mar, juntament amb els Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner i la Fundació Domènech i Montaner han decidit unir forces per treballar conjuntament el patrimoni de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, establint la Taula Domènech i Montaner.
L'acte de presentació de la Taula al mitjans de comunicació s'ha portat a terme aquest matí a Sant Pau Modernista i ha comptat amb la participació de Daniel Mòdol, regidor d'Arquitectura, Patrimoni i Paisatge de l'Ajuntament de Barcelona; Montserrat Caelles, regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat de Reus; Pere Xirau, regidor de Cultura de Canet de Mar; Carles Sàiz, president del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM); i Lluís Domènech, president de la Fundació Domènech i Montaner


IMPUQV - Ajuntament de Barcelona
La Taula Domènech i Montaner neix amb l’objectiu fonamental de difondre entre el públic general el llegat de qui va ser un dels principals protagonistes del Modernisme català i  promoure el turisme local per afavorir el coneixement de la seva obra, repartida per Catalunya, i que inclou edificis tan destacats com el Palau de la Música Catalana i l’Hospital de Sant Pau, que són Patrimoni de la Humanitat.

Així mateix, els fundadors de la Taula han acordat sumar esforços per fomentar l’estudi i la recerca del patrimoni de Domènech i Montaner i fer-ne divulgació entre els joves, amb el treball amb les escoles a l’entorn d’un arquitecte innovador, avançat al seu temps.

Entre els objectius i accions específics ja acordats hi ha la celebració de diversos esdeveniments i la voluntat de treballar en vista a la celebració de l’Any Domènech i Montaner 2023. Els principals projectes acordats son:

Celebració biennal i itinerant  d’un Simposi Domènech iMontaner de caràcter científic. El Primer Simposi es farà el 6 i 7 d’octubre de 2017 a Reus; el segon serà el 2019 a Canet, el tercer el 2021 a Barcelona, etc. En els anys intersticials es farà la publicació de la versió escrita de les conferències del Simposi.

Treballar des d’ara en la celebració de l’Any Domènech i Montaner 2023, coincidint amb el centenari de la seva mort. El primer pas serà sol·licitar a la Generalitat la declaració oficial, amb previsió, de l’Any Domènech i Montaner.

 Establir el 27 de desembre com el Dia Domènech i Montaner. El 27 és dia de naixement i també de la mort de Domènech i Montaner i la voluntat és concentrar en aquest dia activitats diverses.

Elaborar línies de treball amb les escoles dels tres municipis per a promoure i facilitar el coneixement de la seva figura i el seu patrimoni.

- Creació d’una Ruta Domènech i Montaner estable per a promoure o facilitar el turisme interior relacionat amb aquest arquitecte, historiador, humanista i polític català.

-  Diverses activitats conjuntes de difusió general i específica sobre Domènech i Montaner: website, xarxes socials, presència específica a fires locals, etc.

Els membres fundadors de la Taula conviden a sumar-se i unir-se al projecte a d’altres municipis amb patrimoni de l’arquitecte i a altres institucions i entitats relacionades amb el patrimoni i la figura de Domènech i Montaner. Per a més informació, cliqueu aquí.Intervenció del Regidor d'Arquitectura, Patrimoni i Paisatge de l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Mòdol.

Moment de la intervenció del Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Canet de Mar, Pere Xirau.

Carles Sàiz, president del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner, en el moment de la seva intervenció.

La regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat de Reus presentà el I Simposi Lluís Domènech i Montaner que se celebrarà a Reus els propers 6 i 7 d'octubre.

Intervenció del president de la Fundació Lluís Domènech i Montaner i besnét de l'arquitecte, Lluís Domènech Girbau.

Daniel Mòdol va cloure l'acte amb la presentació de les activitats que promourà la Taula Lluís Domènech i Montaner.