divendres, 7 de setembre del 2018

Èxit de participació en les visites a la Casa Thomas

A punt de finalitzar la campanya "Estiueja el teu modernisme" de l'Ajuntament de Barcelona, el CEDIM valora positivament la resposta del públic interessat en conèixer la història de l'antiga Tipografia Thomas. El dijous 13 de setembre -amb les places exhaurides- serà l'última visita de la campanya d'estiu.

Un dels moments de la visita al semisoterrani de la Casa Thomas
Gràcies a la iniciativa de la Ruta del Modernisme i de Mobles Cubiñá, que actualment ocupa el que havia estat el taller de l'empresa de Josep Thomas Bigas, el públic ha pogut endinsar-se en la tasca que portaven a terme el mateix propietari i els seus treballadors, el pioner mètode de reproducció fotogràfica i l'èxit que tingueren al seu temps, gràcies al qual Josep Thomas va poder encarregar a Lluís Domènech i Montaner la nova seu del negoci, la Casa Thomas del carrer Mallorca, 293. La visita dóna l'oportunitat d'observar el mètode constructiu de Domènech per fer-lo funcional i adaptar-lo a les característiques del negoci que s'hi portava a terme.

Davant l'èxit de convocatòria, el CEDIM té previst continuar oferint la visita al taller durant l'any: concretament el primer dijous de mes a les 11.30 h i el tercer dissabte de mes a les 10.30 h (prèvia reserva a lluisdomenechmontaner@gmail.com o al telèfon 652882457)