dimarts, 26 de març del 2019

Entrevisten Gemma Martí a Ona Maresme en motiu del Simposi Domènech i Montaner

Gemma Martí, durant l'entrevista a Ona Maresme, als estudis de Ràdio Canet 
Ahir a la tarda, Ona Maresme va entrevistar a Gemma Martí, membre del CEDIM i secretària de la Taula Lluís Domènech i Montaner, en motiu de la organització del II Simposi Lluís Domènech i Montaner que se celebrarà el proper divendres 29 i dissabte 30. 

La trobada, que ja té totes les places exhaurides, comptarà amb les ponències de la Dra. Mireia Freixa, catedràtica emèrita d'història de l'art de la Universitat de Barcelona; el Dr. Antonio Sama, professor associat de la Universidad Complutense de Madrid; el Dr. Jordi Casassas Ymbert, catedràtic d'història contemporània de la Universitat de Barcelona; Miquel Terreu, arxiver de l'Arxiu Històric de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; Sergi Alcalde, arquitecte tècnic, dels historiadors de l'art Vicente de la Fuente i Maria Manadé i dels coordinadors educatius de Còdol Educació, MariaAdzerias i Albert Morelló.

Tal com va dir Gemma Martí durant l'entrevista, el II Simposi pretén aprofundir en els aspectes més socials de la figura de l'arquitecte i en l'educació com a recurs per a divulgar la seva figura, a diferència del I Simposi, centrat en el llegat arquitectònic i el turisme com a recurs per a difondre l'obra domenequiana.

Durant el Simposi es realitzaran diverses visites guiades pel patrimoni domenequià de Canet de Mar: Casa Domènech, Can Rocosa, Ateneu de Canet, Casa Roura, Castell de Santa Florentina i panteons del cementiri.

Si voleu escoltar l'entrevista, cliqueu aquí.