dissabte, 15 de juny del 2019

Aquest matí, ruta "Lluís Domènech i Pere Domènech. Modernisme i Modernitat a Canet de Mar" i visita guiada a la Casa Thomas de Barcelona

Ruta Lluís Domènech i Pere Domènech per Canet
Aquest matí el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM) ha organitzat dues rutes pel patrimoni domenequià. D'una banda, la ruta "Lluís Domènech i Pere Domènech. Modernisme i modernitat a Canet de Mar"; un itinerari que ens descobreix el Canet modernista de 1900, amb obres com la Casa Domènech, l'Ateneu i la Casa Roura, totes de Lluís Domènech i Montaner i, seguint pel centre de la població es visita també les obres del seu fill, Pere Domènech; la Casa Floris, la Casa Font i la Casa Serra, que contribueixen a vertebrar la imatge moderna del Canet d'inicis de segle XX. 

I al mateix temps, el CEDIM també ha organitzat una nova edició de la visita comentada a l'interior de la Casa Thomas de Barcelona, una casa que combina l'habitatge de la família Thomas amb el negoci de la fototípia als baixos de l'edifici. En la visita s'ha pogut visitar les diferents parts del taller, els despatxos, el vestíbul d'entrada a l'habitatge i hem acabat la visita amb una anàlisi de la façana. 

La ruta Lluís Domènech i Pere Domènech compta amb el suport i col·laboració de l'Institut Ramon Muntaner i la visita guiada a la Casa Thomas compta amb el suport de Cubiñá Barcelona, Ruta del Modernisme i l'Institut Ramon Muntaner.

Visita guiada a la Casa Thomas de Barcelona (CEDIM)