dimecres, 15 de gener de 2020

El dissabte 1 de febrer estrenem nova ruta!

Encetem l'any amb noves visites domenequianes!

Gràcies a l'acord entre el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner i el Castell de Santa Florentina, SLU, encarregada de la gestió de l'immoble, us oferim una nova ruta que estrenem el proper dissabte 1 de febrer


Domènech, d'un esbós a un castell 

En aquest recorregut resseguirem durant 90 minuts el llegat de l'arquitecte a Canet de Mar i mostrarem els principals indrets per on passejava, com el passeig i el Santuari de la Misericòrdia, i explicarem les anècdotes relacionades amb les seves estades al municipi. 
Analitzarem els edificis més singulars del modernisme canetenc -l'Ateneu, la Casa Roura, la Casa Domènech i la Fàbrica Jover, Serra i Cia-, i us explicarem els projectes de recuperació del patrimoni local i les aportacions per a la millora de la urbanització, que Domènech plantejà per a modernitzar el Canet de Mar de finals del segle XIX.
Un cop arribat al Santuari de la Misericòrdia, un dels primers indrets visitats per Domènech quan arribava a Canet, seguirem pel camí que porta al Castell de Santa Florentina. Ens endinsarem a la casa de Ramon de Montaner i Vila, propietari de la Casa Forta de Canet, que va encarregar al seu nebot Lluís Domènech i Montaner la restauració i ampliació de l’immoble amb peces originals gòtiques que havia anat adquirint per incorporar-les al casal dels seus avantpassats. Durant el recorregut pel castell podrem observar gran quantitat d'escultures, realitzades per escultors modernistes consagrats, com Antoni Samarra i Tugues, Carles Flotats i Galtés i Dídac Massana, així com vitralls i enteixinats policromats de gran qualitat que confereixen a l'edifici un clar aire medieval.
Abans de començar la visita us oferirem un audiovisual introductori amb fotografies d'arxiu i de detall per conèixer Ramon de Montaner i perquè va fer remodelar i ampliar l'edifici.

Visita al Castell de Santa Florentina


També oferim la possibilitat de visitar només el Castell de Santa Florentina.
La visita començarà just a les portes d'entrada al magnífic entorn boscós de la vall de Canet que envolta el castell. Paisatge que havia estat testimoni de la vida en l'antiga Casa Forta del segle XIV, propietat dels avantpassats de Ramon de Montaner i que van perdre per motius econòmics. Ramon de Montaner va voler recuperar-la anys més tard per passar les temporades d'estiu fugint del tràfec de la ciutat de Barcelona. Durant aquesta visita descobrireu la història de la Casa Forta que va esdevenir, gràcies al treball de Domènech i Montaner, en un autèntic castell d'estil medieval.

Aquesta ruta s'estrena el proper dissabte 1 de febrer.

La visita es realitza amb receptors d'àudio individuals que faciliten la comprensió i escolta del guia a distàncies més grans.

Per informació i reserves podeu contactar amb nosaltres a info@cedim.cat o al telèfon 652882457.