dimecres, 19 de febrer de 2020

Estem treballant en l'edició de les ponències del II Simposi Lluís Domènech i Montaner


El Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner està treballant en l'edició de les ponències que es van impartir en el II Simposi Lluís Domènech i Montaner, que va organitzar la Taula Lluís Domènech i Montaner. El volum -el número 10 de la col·lecció del CEDIM- es presentarà a inicis del mes d'abril i aplegarà les següents aportacions:

Presentació del II Simposi Lluís Domènech i Montaner a càrrec de Gemma Martí i Carles Sàiz. Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM).

Ponències

La Historia General del Arte de l’editorial Montaner i Simón en el context de La Renaixença, a càrrec de Mireia Freixa, catedràtica emèrita d’història de l’art. Universitat de Barcelona.

El fons fotogràfic de Domènech i Montaner a l’Arxiu Municipal de Canet, a càrrec de Vicente de la Fuente Bermúdez, historiador de l’art.

Reivindicación de los condes de Barcelona: proyectos funerarios de Lluís Domènech i Montaner con ocasión de la restauración del monasterio de Ripoll, a càrrec d’Antonio Sama García, professor associat. Universidad Complutense de Madrid.

Projectes educatius i culturals a l’entorn del patrimoni de Domènech i Montaner, amb el cap, amb el cor i les mans, a càrrec d’Albert Morelló i Maria Adzerias, coordinadors de Còdol Educació.

Domènech i Montaner l’Ateneu Barcelonès, a càrrec de Jordi Casassas Ymbert, catedràtic emèrit d’història contemporània. Universitat de Barcelona

L’heràldica com a símbol en l’obra de Lluís Domènech i Montaner, a càrrec de Maria Manadé, historiadora de l’art. Fundació Lluís Domènech i Montaner.

El procés de catalogació i digitalització dels plànols d’obra de Domènech i Montaner de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, a càrrec de Miquel Terreu, arxiver. Arxiu Històric de l’Hospital de la
Santa Creu i Sant Pau.

Santa Florentina: un castell medieval projectat per Domènech i Montaner al tombant de
segle XX, a càrrec de Sergi Alcalde Vilà, arquitecte tècnic. Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner.