dimarts, 14 de desembre del 2021

Presentació del llibre "Domènech i Montaner. Modernisme a la Dreta de l'Eixample" de Gemma Martí i Carles Sàiz al Palau Montaner

Ahir a la tarda, el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner va presentar el llibre "Domènech i Montaner. Modernisme a la Dreta de l'Eixample", de la restauradora de Béns Gemma Martí i de l'historiador Carles Sàiz. 

El treball, de gairebé 400 pàgines -el 12è de la col·lecció del CEDIM, analitza detalladament l'empremta de Lluís Domènech i Montaner a la Dreta de l'Eixample de Barcelona. 

L'arquitecte modernista va projectar entre 1879 i 1911 tota una varietat tipològica d'edificis per al a burgesia barcelonina: des d'habitatges plurifamiliars adreçats a complaure les sòlides inversions de les classes benestants, a edificis d'índole industrial, dissenys d'establiments comercials i fins i tot un opulent palau; tot un conjunt d'obres de gran interès que van vertebrar i singularitzar la "nova Barcelona" d'entre segles.

L'acte va comptar amb la benvinguda de la Delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera i la presentació dels autors per part d'Estanislau Folch, director de l'Àrea de Foment de la Delegació i hi van assistir una cinquantena de persones, entre d'altres els propietaris i representants de gran part dels edificis ressenyats en el volum. 

                         Presentació del llibre per part dels autors, Gemma Martí i Carles Sàiz. Foto: Rosa Maria Folch

A l'acte hi van ser presents diferents propietaris i representants dels edificis ressenyats en el llibre. Foto: Rosa Maria Folch

La Delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera va donar la benvinguda i Estanislau Folch, 
director de l'Àrea de Foment de la Delegació, va presentar als autors del llibre. Foto: Rosa Maria Folch