dilluns, 10 de gener de 2022

El prestigiós arquitecte Toshiaki Tange cedeix un fons fotogràfic de més de mil imatges al CEDIM

El prestigiós arquitecte Toshiaki Tange ha cedit recentment al Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner més de mil imatges sobre arquitectura de Lluís Domènech i Montaner del seu arxiu fotogràfic. 

Toshiaki Tange és un amant del modernisme des que va cursar arquitectura a la Universitat de Meizyo de Nagoya, al Japó. Després de presentar la seva tesi sobre Gaudí, el 1971 es va traslladar a viure a Barcelona i des de llavors, a banda de publicar diferents llibres i emprendre diferents projectes al voltant de Gaudí, també ha anat creant el seu arxiu fotogràfic sobre modernisme que conté més de 90.000 fotografies de detall de més de 5000 edificis. 

Del fons cedit al CEDIM, a banda de la gran quantitat d'imatges de detalls decoratius de diferents èpoques, destaquen les primeres fotografies que va fer l'arquitecte l'any 1972 de l'Hospital de Sant Pau i el Castell dels Tres Dragons de Barcelona així com d'altres de l'Institut Psiquiàtric Pere Mata i de la Casa Gasull de Reus.  

El Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner agraeix l'aportació documental de Toshiaki Tange, que se suma a d'altres fons cedits aquests darrers anys per estudiosos i familiars de Domènech i Montaner i que, tal i contempla el Pla Estratègic 2021-2025 redactat pel CEDIM, seran la base del futur Centre de Documentació Lluís Domènech i Montaner.

Actualment el fons fotogràfic i documental del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner conté més de 34.000 entrades.