dilluns, 14 de febrer del 2022

ACTIVITATS / FEBRER-ABRIL 2022


















Visita al Palau Montaner

Dissabte 12 de febrer: COMPLET

Dissabte 12 de març: COMPLET

Dissabte 9 d'abril a les 10.30 h: ÚLTIMES PLACES

El Palau Montaner va ser la residència de l’editor barceloní Ramon de Montaner i Vila, un dels personatges més adinerats de la Barcelona d’entre segles. Farem una visita per les façanes, el jardí i l’interior, on gaudirem de les diferents estances i dels elements decoratius que va projectar l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

Informació i reserves: info@cedim.cat

+ informació





Visita al Castell de Santa Florentina

Dissabte 5 de març a les 10 h i dissabte 2 d'abril

I si ja coneixeu el Palau Montaner, us convidem a venir a Canet de Mar, on ens endinsarem a la casa d'estiu de Ramon de Montaner i Vila, propietari de la Casa Forta de Canet, que va encarregar al seu nebot Lluís Domènech i Montaner la restauració i ampliació de l’immoble amb peces originals gòtiques que havia anat adquirint per incorporar-les al casal dels seus avantpassats. 

Durant el recorregut pel castell podrem observar gran quantitat d'escultures, realitzades per escultors modernistes consagrats, com Antoni Samarra i Tugues, Carles Flotats i Galtés i Dídac Massana, així com vitralls i enteixinats policromats de gran qualitat que confereixen a l'immoble un clar aire medieval.

Informació i reserves: info@cedim.cat

+ informació


















Ruta La ciutat de Reus de la mà de Lluís Domènech i Montaner

Dissabte 19 de març (a punt de tancar el grup). Estem programant una altra sortida a Reus (en breu informarem de la data definitiva)


La ruta Domènech i Montaner per Reus fa un recorregut comentat per les obres més emblemàtiques de l’arquitecte: la Casa Rull, la Casa Gasull i la Casa Navàs i tot seguit ens endinsarem a l’Institut Pere Mata, precursor de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona i per finalitzar l’itinerari visitarem la Capella Margenat al cementiri de la ciutat.

Informació i reserves: info@cedim.cat

















Visita a la Casa Thomas

Dissabte 26 de març a les 10.30 h

La Casa Thomas és un tipologia arquitectònica que combina l’habitatge de la família Thomas amb el negoci de la fototípia als baixos de l’edifici. En la visita podrem veure l’interior del taller, on descobrirem qui era Josep Thomas i la importància del seu negoci. Analitzarem l’espai, amb el suport d’imatges, fent especial èmfasi en les diferents parts del taller i acabarem la visita observant la façana, tant l’original de Domènech com l’ampliació, de Francesc Guàrdia Vial.

Informació i reserves: info@cedim.cat

+ informació


















El modernisme burgès de Domènech i Montaner a l’Eixample Dret 
de Barcelona

Dissabte 30 d'abril a les 10.30 h

Farem un recorregut per les diferents obres burgeses que l’arquitecte va aixecar a l’Eixample Dret de Barcelona. En aquest itinerari guiat descobrirem la història i els detalls d’edificis singulars com la Casa Lamadrid, l’antiga Farmàcia Duran i España, el Palau Montaner, la Casa Thomas, l’Editorial Montaner i Simon i la Casa Lleó Morera. En alguns dels edificis s’accedirà en el seu interior.


Informació i reserves: info@cedim.cat

+ informació