diumenge, 15 d’octubre del 2023

Curs "Domènech i Montaner i Canet" organitzat pel LabDomènech


El mes de novembre s'inicia un nou curs d'història i patrimoni impulsat pel LabDomènech i dirigit als docents dels centres educatius de Canet de Mar, del Maresme, i al públic en general.


El curs Domènech i Montaner i Canet de Mar pretén endinsar-nos en el coneixement de les diferents obres que l'arquitecte va projectar a Canet de Mar. La vinculació familiar de Domènech amb el poble va fer que Canet es convertís en una font d'inspiració per a l'arquitecte, al mateix temps que va convertir casa seva en “un raconet tranquil per pensar i treballar quiet”.

Des del seu taller, Domènech va portar a terme la gestació projectual dels seus encàrrecs arquitectònics més importants, però el pas de Domènech per Canet també va contribuir a  deixar la seva petja en el municipi, un llegat arquitectònic, urbanístic, polític i intel·lectual excepcional que va contribuir a transformar i singularitzar aquesta petita població del Maresme entre finals del segle XIX i començament del XX.

El curs Domènech i Montaner i Canet de Mar començarà el 8 de novembre i finalitzarà el 31 de gener del 2024 i s’impartirà els dimecres de les 18.00 h fins les 19.30 h.

Té una durada de 20 hores i els docents les poden acreditar al Departament de Formació Continuada del Departament d'Ensenyament.

El curs és gratuït però cal reserva prèvia a: info@cedim.cat

És una iniciativa de l'Àrea d'Educació i l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Canet de Mar i el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner, amb la col·laboració del Centre de Recursos de l'Alt Maresme. 

dimarts, 10 d’octubre del 2023

El dissabte 14 d'octubre el CEDIM ha programat quatre activitats guiades pel patrimoni domenequià


El dissabte 14 d'octubre, a les 10.30 del matí, es farà la visita al Palau Montaner de Barcelona, antiga residència del Comte de la Vall de Canet, on es comentaran les façanes, el jardí i l’interior de l'edifici, on gaudirem de les diferents estances i dels elements decoratius que va projectar l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

I a la mateixa hora també es va la visita comentada a la Casa Fuster, on es visitarà la darrera obra de Lluís Domènech i Montaner a la ciutat de Barcelona, es comentarà el llenguatge ornamental emprat, la importància que l’arquitecte dona a la llum natural que impregna l’edifici i destacarem la monumentalitat de les seves façanes. I la jornada clourà amb una degustació gatronòmica.

A Canet de Mar, a les 11 del matí, s'encetarà la Ruta Lluís Domènech i Pere Domènech amb punt de sortida des de la Casa museu Lluís Domènech i Montaner. 

A la tarda, a les 18.30h, en motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2023 s'oferirà una visita comentada gratuïta a l'exposició "Domènech i Montaner. Modernisme i modernitat a Canet de Mar", a la sala jardí de la Casa museu Lluís Domènech i Montaner. L'acte anirà a càrrec dels comissaris de l'exposició Carles Sàiz i Gemma Martí.




dilluns, 9 d’octubre del 2023

Membres del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya han visitat el modernisme domenequià de Canet

 

A càrrec del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner, la jornada ha començat de matí amb la visita comentada al Castell de Santa Florentina. Tot seguit ens hem desplaçat al cementiri de Canet on han pogut veure l'arquitectura funerària projectada per Domènech i a la tarda hem fet la ruta pel centre de Canet, han visitat la Casa museu Lluís Domènech i Montaner i també han participat d'una visita comentada a l'exposició "Domènech i Montaner. Modernisme i Modernitat a Canet de Mar". Agraïts de la vostra visita!