Una rajola hidràulica protagonista d’una novel·la

El divendres 28 de febrer vam acompanyar la Virgina Garzón a la presentació de la seva novel·la “Un tesoro en el olvido” a la Biblioteca P. Gual i Pujadas.

Virgina Garzón va contactar amb el CEDIM fa cinc anys mentre treballava en el procés de documentació de la seva obra. És per això que, un cop acabada i publicada la novel·la, va voler que fóssim presents a la presentació del llibre a Canet de Mar.

Gemma Martí, del Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner, va explicar sintèticament la faceta de dibuixant i dissenyador de Domènech, així com la simbologia present en les seves obres. Destacà també algunes de les obres arquitectòniques domenequianes en què hi podem trobar rajoles hidràuliques.

Virgina Garzón explicà el procés d’elaboració de les rajoles, la creació dels seus personatges i la passió que ha descobert gràcies als rescatadors de rajoles hidràuliques.

La novel·la d’aventura gira al voltant d’uns personatges que recerquen un tresor d’un avantpassat gràcies a una peça clau que els conduirà al final: una rajola hidràulica. Precisament el model utilitzat per Virgina Garzón és un disseny de drac de Domènech i Montaner, que formava part d’una composició més gran dibuixada per Domènech i elaborada a la Casa Escofet.

Garzón va portar diverses mostres de rajola hidràulica i una trepa, per tal que els assistents a l’acte poguessin veure de prop una de les peces més importants en el procés d’elaboració.

Us animem a llegir la novel·la i a descobrir el món dels terres hidràulics, veritables obres d’art.

Agraïm a la Biblioteca P. Gual i Pujadas la seva col·laboració.

Noticies relacionades