divendres, 17 de gener de 2014

Membres del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner visiten Centcelles i el monument de Jaume I a Tarragona

Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner
Membres del CEDIM en el pati de l'Ajuntament, davant el monument al rei Jaume I. Fotos: d'Alfons Viñas
A l'Ajuntament de Tarragona, conversant amb Josep Maria Boqueras, president de la Comissió de Modernisme de la ciutat


En el mausoleu de Centcelles, a Constantí, a la sala de la cúpula de mosaic romà.

Alguns membres del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner s'han traslladat aquest matí a Constantí per visitar les restes arqueològiques del Mausoleu i la vil·la romana de Centcelles, on Domènech va treballar durant molts anys  fent un estudi històrico-arqueològic que, amb el nom de  Centcelles: baptisteri y cellae memoriae de la primitiva esglesia metropolitana de Tarragona, li va permetre ingressar a la Reial Acadèmia de Bones Lletres l'any 1921.
Aprofitant l'estada a Tarragona, els membres del CEDIM també han volgut visitar el monument de Jaume I, projectat per Domènech l'any 1908, i que des de l'any 1992 es troba emplaçat  en el pati interior de la casa de la vila.
Durant la visita a l'Ajuntament, els membres del CEDIM han estat rebuts per Josep Maria Boqueras, president executiu de la Comissió Modernisme de l'Ajuntament de Tarragona i membre de la Fundació Trencadís. Boqueras s'ha mostrat interessat en els diferents projectes que s'han exposat així com amb la Xarxa Domènech i la revista Domenechiana.