dissabte, 25 de gener de 2014

Reus acull amb atenció els projectes del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner

Els membres del CEDIM a l'Institut Pere Mata de Reus, obra de Lluís Domènech i Montaner. (Foto de Sergi Alcalde)
D'esq. a dreta: Carles Sàiz, president del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner; Joaquim Sorio, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus; Xavier Filella, president del Centre de Lectura de Reus; Gemma Martí, tresorera del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner i Xavier Mas, president del Centre d'Estudis Canetencs, a l'inici de l'acte de presentació del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner a la Sala d'actes del Centre de Lectura de Reus (Foto Sergi Alcalde).

En plena presentació del projecte, Carles Saiz, Gemma Martí i Xavier Mas (Foto de Sergi Alcalde)

El divendres 24 de gener, els membres del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner, vam viatjar fins a Reus per entrevistar-nos amb el regidor de cultura de la ciutat, Joaquim Sorio Vela, per tal de presentar-li els diferents projectes del CEDIM. Sorio va comunicar que està disposat a col·laborar amb el Centre d'Estudis i va mostrar la voluntat de poder realitzar activitats conjuntes entre Reus i Canet així com també veia amb bons ulls la participació de Reus a la futura Xarxa Domènech que està gestant el CEDIM.
Acabada la reunió, que es va celebrar a la Casa Rull, obra de Lluís Domènech i Montaner, la regidoria de Cultura va obsequiar als representants del CEDIM amb una intensa ruta domenequiana per la ciutat. El primer punt de visita va ser la Casa Rull, la Casa Gasull i després l'Institut Pere Mata, on vam poder accedir fins i tot al pati del recinte hospitalari. Tot seguit vam anar al cementiri, per veure la Capella-panteó de la família Margenat i al migdia vam anar a la Casa Navàs, on la seva propietària ens va fer una visita a tot l'habitatge. A la tarda vam ser rebuts per Xavier Filella, president del Centre de Lectura de la ciutat i a quarts de vuit, des de la sala d'actes d'aquesta institució, Carles Sàiz va presentar el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner. Gemma Martí va glossar els objectius i continguts de la revista Domenechiana , tant la que tenim -número 1- com la que es presentarà el proper mes d'abril. Xavier Mas va fer una conferència sobre l'aportació de Domènech i Montaner a Canet i Reus. Per acabar, es va fer un passi de l'audiovisual "Visions, pensaments i imatges" i s'encetà una roda de preguntes entre el públic assistent. Una jornada intensa però que de ben segur aportarà molts bons resultats a tots els treballs que tenim encetats. Des d'aquestes línies volem agrair als dos canetencs-reusencs, Ricard Cantano i Assumpta Roig, que ens fessin costat durant tot el dia.