diumenge, 20 de març del 2016

L'Institut Ramon Muntaner demana al CEDIM que presenti el projecte de l'Obra Raonada de Lluís Domènech i Montaner al RECERCAT 2016

El RECERCAT, Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, organitzat per l’Institut Ramon Muntaner, es realitza anualment en el marc dels actes de la capital de la cultura catalana i té com a objectiu, entre d'altres, donar a conèixer a la resta de la societat civil l’activitat dels centres, instituts d’estudis i altres entitats culturals i reconèixer la important tasca que realitzen aquestes entitats per a la recerca i la seva posterior divulgació en els territoris de Parla Catalana.
Enguany, l'edició RECERCAT 2016 se celebrarà els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig a la ciutat de Vic i el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner ha estat convidat per l'Institut Ramon Montaner perquè exposi, pel seu càracter excepcional, com vam anar desenvolupant el projecte de l'Obra Raonada de Lluís Domènech i Montaner. Cal tenir en compte que aquest estudi va comptar amb dues subvencions de recerca de l'IRMU. La primera, l'any 2014, per analitzar les obres de Domènech i Montaner realitzades i la segona, el 2015 per estudiar els projectes no reeixits de l'arquitecte. Del resultat de tot aquest gruix d'informació, el desembre de 2015 es va publicar un primer volum del treball -que inclou entre d'altres l'obra de Domènech a Canet de Mar, Comillas, Fogars, Lleida, Palma, Olot, i Reus, Santander- i aquest any 2016 es publicarà el segon i darrer volum amb tots els edificis domenequians de Barcelona, Badalona, Bilbao i Bustiello.
La ponència del CEDIM al RECERCAT es farà el dissabte, 30 d'abril a les 10 del matí i anirà a càrrec de Gemma Martí.