dimecres, 8 de juny del 2016

L'higienisme social del Dr. Marià Serra i de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner, a la XIX Jornada de recerca sanitària al Maresme

Carles Sàiz, durant la conferència, a l'Aula Magna del CRTTT-Escola de Teixits






























El Centre d'Estudis Canetencs (CEC) i el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM) han participat conjuntament aquest migdia a la XIX Jornada de Recerca Sanitària del Maresme organitzada per la Fundació Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears - Filial del Maresme a l'Aula Magna del CRTTT-Escola de Teixits de Canet de Mar.
L'historiador Carles Sàiz, president del CEDIM, ha impartit una ponència amb el títol de Marià Serra i Font i Lluís Domènech i Montaner. Higienisme, urbanisme i modernitat al Canet de Mar d'entre segles. La xerrada ha demostrat la voluntat del Dr. Marià Serra i Font i de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner per implantar l'higienisme social a Canet de Mar durant els primers anys 10 a través d'iniciatives urbanístiques i de grans projectes com l'arribada de l'aigua corrent o la construcció de la xarxa de clavegueram que van assentar les bases del Canet modern.

L'arribada de l'aigua corrent a Canet, un projecte d'higienisme social proposat per Lluís Domènech i Montaner i executat pel Dr. Marià Serra durant els anys que va ser alcalde de Canet de Mar. (BPGP)