divendres, 28 d’octubre del 2016

Miquel Terreu, arxiver de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, explicà el projecte inacabat de Lluís Domènech i Montaner

El passat dijous 27 d'octubre, Miquel Terreu, arxiver de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i col·laborador de la revista Domenechiana, va explicar detalladament el projecte que Lluís Domènech i Montaner va dissenyar per a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

El projecte d'hospital, que no va poder finalitzar-se, representà per Domènech un gran repte per les exigències dels dos actors que hi participaven: l'hospital de la Santa Creu i la marmessoria de Pau Gil, però també per les característiques del terreny, la seva adaptació a les darreres innovacions i el seguiment de les corrents higienistes.


Terreu va fer un repàs de la gestació del projecte, de l'exhaustiu estudi sobre models hospitalaris que Domènech realitzà per trobar el model adequat per al seu disseny, de les característiques de la ciutat hospitalària i l'habilitat de Domènech per adaptar-se al desnivell del terreny.

La conferència va estar acompanyada de recreacions virtuals dels edificis que no es van arribar a construir, que van permetre als assistents fer-se una idea del què hauria estat la ciutat hospitalària, tal i com l'havia projectat Lluís Domènech i Montaner.

La conferència El projecte inacabat de Domènech i Montaner, es va portar a terme en una de les sales del Sant Pau. Recinte Modernista, amb gran èxit de públic.

Si esteu interessats en la història de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i les característiques del projecte original, trobareu acurats treballs de Miquel Terreu i Pilar Salmerón (arxivers de l'Hospital de Sant Pau) als números 2-3, 4, 5i 7 de la revista Domenechiana.