dimecres, 28 de desembre del 2016

Gran convocatòria de públic en la presentació del primer volum de "Lluís Domènech i Montaner (1849-1923). Obra arquitectònica raonada"El 27 de desembre el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner va presentar el primer volum de "Lluís Domènech i Montaner (1849-1923). Obra arquitectònica raonada" que completa l'estudi que es va editar l'any passat. El nou treball, obra de Sergi Alcalde, Maite Carbonell, Xavier Mas, Gema Martí, Carles Sàiz, Pilar Salmerón i Miquel Terreu, conté 772 pàgines on s'hi aplega el text introductori raonat de l'arquitectura domenechiana i l'estudi de tots els edificis i projectes que Domènech va idear en els municipis de Badalona, Balaguer, Barcelona i Bilbao. 
El nou llibre es va presentar a Barcelona, a la Sala d'Assaig del Palau de la Música, i va comptar amb l'assistència de més d'un centenar de persones, entre d'altres néts, besnéts i rebesnéts de Lluís Domènech i Montaner, propietaris, representants i directius d'edificis domenequians del Palau de la Música, Sant Pau Modernista, Fundació Tàpies, Casa Fuster, Casa Lleó Morera, Casa Solà-Morales  i de l'Ajuntament de Canet de Mar
L'acte va anar a càrrec del periodista de TV3 Toni Cruanyes, que va convertir la presentació en una entrevista als autors del llibre i, en una segona part, va donar veu al públic perquè poguéssin preguntar tot el que volien saber. La sessió es va cloure amb un agraïment de Mercè Domènech Casellas -néta de Lluís Domènech i Montaner- als autors per la tasca portada a terme.