divendres, 24 de març del 2017

Ben a prop de les pedres de la Casa Fuster

Sergi Alcalde i Gemma Martí acompanyats del 
director general i la cap de l'equip de restauració
Ahir vam tenir el privilegi d'estar ben a prop d'una de les obres més destacades de Lluís Domènech i Montaner a la ciutat de Barcelona, la Casa Fuster.


Gràcies a l'amabilitat i entusiasme del director general de l'Hotel Casa Fuster, Joan Carles Casanovas, a qui agraïm moltíssim la seva confiança, vam tenir l'oportunitat de veure i fotografiar tots els detalls escultòrics de la façana de la Casa Fuster que, degut a la seva alçada són imperceptibles des de peu de carrer.



Aquesta ha estat una oportunitat única, ja que la façana de l'edifici està coberta per la bastida que utilitza l'equip tècnic de restauració i ens ha permès resseguir pis per pis totes les obertures i detalls escultòrics que Domènech hi integrà.



Des de finals de l'any 2016 la cadena Hoteles Center està portant a terme una restauració minuciosa de l'edifici que permetrà observar-lo en el seu aspecte original, tot i que al llarg de la seva història ha patit pèrdues considerables, com els interiors dels pisos i la coberta d'escata de la teulada. 



S'agraeix que els propietaris d'edificis patrimonials tinguin en compte la conservació i preservació de les seves propietats perquè es mantinguin en el seu esplendor durant anys i els felicitem per la iniciativa.




Gemma Martí, fent les fotografies de detalls escultòrics

Sergi Alcalde fotografiant el detall escultòric de la llinda d'una finestra