divendres, 3 de març del 2017

El CEDIM participa en la Jornada sobre Lluís Domènech i Montaner organitzada per AGUICAT i Barcelona Guide Bureau

El Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner va participar ahir a la Jornada Lluís Domènech i Montaner que va encarregar-nos l'Associació de Guies de Turisme Habilitats per la Generalitat de Catalunya per un Turisme Responsable i de Qualitat (AGUICAT) en col·laboració amb Formació Barcelona Guide Bureau. 

L'activitat es va iniciar a la seu de BGB amb una conferència titulada Lluís Domènech i Montaner. Claus per entendre la seva arquitectura que va impartir l'historiador Carles Sàiz. Es tracta d'una reflexió al voltant del llegat patrimonial que va deixar l'arquitecte a Barcelona, Reus, Canet de Mar i Comillas. A través de l'anàlisi de les diferents obres, el conferenciant va anar fent aflorar el corpus estilístic de Domènech i Montaner.



L'activitat es va complementar amb la Ruta "La Barcelona somiada de Lluís Domènech i Montaner -a càrrec de Gemma Martí i Sergi Alcalde- on es va descobrir el Domènech urbanista, capaç d'imaginar una ciutat nova, adaptada als nous temps. Durant la ruta, es va explicar que Domènech plantejava una transformació integral de Ciutat Vella, amb l'obertura de noves vies, respectant els edificis nobles i convertint el centre històric en un espai econòmic, amb edificis institucionals, teatres, mercats, bassars i hotels de luxe que, si s'hagués portat a terme, avui Barcelona seria l'espai urbà modernista més gran d'Europa.

La propera Jornada Domènech i Montaner es farà el dimecres 8 de març i se'n preveu organitzar una altra probablement de cara al mes de novembre. Per a més informació, adreceu-vos a Aguicat o bé al Centre de Formació BGB.


foto de Gemma Martí Rey.
Conferència de Carles Sàiz "Lluís Domènech i Montaner. Claus per entendre la seva arquitectura". Foto: CEDIM

foto de Carles Sàiz Xiqués.
Inici de la ruta, amb Gemma Martí, davant de Santa Maria del Mar. Foto: CEDIM
foto de Carles Sàiz Xiqués.
Explicació de Sergi Alcalde a la Plaça d'Emili Vilanova. Foto: CEDIM
foto de Carles Sàiz Xiqués.
Parada a la Plaça Nova, per explicar la reforma que pretenia fer Domènech i Montaner. Foto: CEDIM

foto de Carles Sàiz Xiqués.
Gemma Martí i Sergi Alcalde, mostrant alguns dels projectes que Domènech volia portar a terme a l'alçada de la Boqueria