dimarts, 6 de juny del 2017

El CEDIM inaugura l'exposició "Lluís Domènech i Montaner i les Bases de Manresa" al Centre de Lectura de Reus

Ahir, el CEDIM va inaugurar l'exposició itinerant "Lluís Domènech i Montaner i les Bases de Manresa. A la recerca de la Constitució catalana perduda" al Centre de Lectura de Reus.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de Reus, el sr. Carles Pellicer i Punyed, el president sortint del Centre de Lectura de Reus, el sr. Xavier Filella Fargas, el nou president, Jaume Massó Carballido i el secretari general del Centre de Lectura, Josep Fàbregas Roig.

L'acte d'inauguració va estar acompanyat de la conferència, que porta el mateix nom,  impartida per l'historiador i president del CEDIM, Carles Sàiz i Xiqués.

Sàiz va fer un repàs dels orígens i context que portaren a la redacció de les Bases de Manresa, aprovades el 27 de març de 1892 en l'assemblea celebrada a l'Ajuntament de Manresa.

Enguany, en motiu del 125 è aniversari, el CEDIM ha gestat aquesta exposició que ja ha visitat les ciutats de Manresa i Barcelona, i continuarà la seva itinerància en d'altres municipis del país. L'exposició compta també amb un catàleg, que conté l'estudi exhaustiu del procés i redacció de les Bases de Manresa, elaborat pel mateix Carles Sàiz i Xiqués.

L'exposició es podrà veure fins el proper 30 de juny al Centre de Lectura de Reus (Carrer Major, 15).

Imatge panoràmica de l'exposició "Lluís Domènech i Montaner i les Bases de Manresa"

L'exposició va ser inaugurada per l'alcalde de Reus, el sr. Carles Pellicer (a la dreta de la imatge) i el president del Centre de Lectura de Reus, el sr. Xavier Filella (al centre de la imatge), que acompanyaren a Carles Sàiz durant l'acte de presentació i la conferència

Carles Sàiz, durant la conferència impartida a la sala d'exposicions del Centre de Lectura de Reus

Imatge de la conferència inaugural

L'exposició podrà veure's fins el proper 30 de juny al Centre de Lectura de Reus