dilluns, 7 d’agost del 2017

El CEDIM adquireix una postal de l'Ateneu de Canet de Mar, obra de Lluís Domènech i Montaner

El Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM) ha adquirit una postal d'Àngel Toldrà Viazo amb la imatge de l'Ateneu de Canet de Mar. Malgrat que és una fotografia força coneguda i ha estat publicada en diferents llibres, el CEDIM no la tenia en el seu fons d'originals. 
D'altra banda, la postal, que circulà i està datada al 23 d'agost de 1911, està escrita per un dels fills de Domènech i Montaner  a Josep Rexach Sibils, un enginyer industrial que s'hostatjava a l'Hotel Gori d'Olesa de Montserrat, avui l'Ajuntament d'Olesa. 
A partir del contingut d'aquesta postal, es podrà datar encara més les obres que va portar a terme Lluís Domènech i Montaner i el seu fill Pere Domènech a l'Hotel de Santa Fe del Montseny. 
Recentment el CEDIM també ha adquirit la publicació d'un projecte de canalització d'aigües i enllumenat elèctric amb el títol de "Abastecimiento de aguas para saneamiento y alumbrado eléctrico de Barcelona", que va ser redactat per l'enginyer Tuli Domènech i Montaner, el germà petit de Lluís Domènech i Montaner, per encàrrec de la Federación Provincial de la Propiedad.