dilluns, 11 de setembre del 2017

El CEDIM presenta l'exposició "Domènech i les Bases de Manresa" a Canet de Mar



Carles Sàiz, Gemma Martí, Pere Xirau i Blanca Arbell durant la presentació



El Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM) ha presentat aquest matí l'exposició "Domènech i les Bases de Manresa. A la recerca de la Constitució Catalana perduda" que pretén posar en valor la figura de Domènech com a polític catalanista en motiu del 125è aniversari de l'aprovació d'aquest text de la Unió Catalanista.

L'acte ha estat conduït per Gemma Martí, comissària de l'exposició, que ha defensat la vigència del discurs polític de Domènech. La presentació també ha comptat amb el parlament del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Canet, Pere Xirau, el qual ha elogiat la tasca del CEDIM i també ho ha fet l'alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell, que ha assegurat que "les Bases de Manresa van ser l'embrió de la constitució que properament redactarà Catalunya".

L'historiador Carles Sàiz ha fet la conferència inaugural que ha versat sobre la participació de Domènech en els primers moviments del catalanisme polític i ha atribuït a l'arquitecte la paternitat del text aprovat a Manresa el 27 de març de 1892.
"Domènech i les Bases de Manresa" és la primera exposició que produeix el CEDIM i es va inaugurar el 17 d'abril a Manresa. Des de llavors la mostra ha estat en itinerància per les ciutats de Barcelona i Reus i ara es pot veure durant aquesta setmana a Canet, a la Sala Cultural Ramon de Capmany (Plaça dels Americanos, sn) fins al 17 de setembre, coincidint amb els actes de la Fira Mercat Modernista de Canet de Mar.