dijous, 22 de novembre de 2018

Visita a Sant Pau Modernista amb els alumnes del curs "L'Hospital de Sant Pau, de Domènech i Montaner" de la UNED Barcelona

Alumnes del curs d'extensió universitària "L'Hospital de Sant Pau, de Domènech i Montaner".
Aquest matí ha acabat el curs d'extensió universitària "L'Hospital de Sant Pau, de Domènech i Montaner. Patrimoni de la Humanitat" que ha impartit l'historiador Carles Sàiz a la UNED Barcelona. 

El curs monogràfic L'Hospital de Sant Pau, de Lluís Domènech i Montaner. Patrimoni de la Humanitat ha estat una proposta engrescadora que ha aprofundit en el coneixement d'aquesta obra cabdal de l'art català, avui Patrimoni Mundial de la Humanitat. Un curs adreçat al públic en general però també a gestors culturals i guies turístics que han volgut incorporar nous continguts al seu treball professional al voltant de la figura i obra de Lluís Domènech i Montaner.

El període lectiu s'ha dividit en quatre sessions de tres hores. A la primera, es va fer una introducció a la vida i obra de Lluís Domènech i Montaner per comprendre la seva arquitectura mentre que a les següents jornades es va aprofundir en els trets identitaris del recinte hospitalari, analitzant en primer lloc la proposta original projectada per l'arquitecte, en una altra sessió l'obra executada i la darrera sessió s'ha posat en comú els coneixements adquirits amb una visita comentada a l'actual complex modernista.

El curs ha comptat amb l'assessorament del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner i la col·laboració del Recinte Modernista Sant Pau.