divendres, 26 de juliol del 2019

El CEDIM participa en l'obra col·lectiva "Els arquitectes modernistes del Camp de Tarragona" amb una aportació biogràfica sobre Lluís Domènech i Montaner

Portada de Els arquitectes modernistes del Camp de TarragonaAquesta tarda s'ha presentat al Teatre Metropol de Tarragona el llibre «Els arquitectes modernistes del Camp de Tarragona», una obra col·lectiva que recull les conferències que amb el mateix títol es van celebrar des del maig de 2017 fins al juliol de 2018 al Centre de Lectura de Reus, a la Cambra de Propietat Urbana de Tarragona i a l’Institut d’Estudis Vallencs.
Seleccionats com a objecte d’estudi, els tretze arquitectes escollits en aquest cicle de conferències, tots van intervenir i deixar petjada a aquestes comarques meridionals catalanes. Els arquitectes estudiats són Francesc Berenguer per Josep Bertran; Pere Caselles per Anton Pàmies; Lluís Domènech i Montaner per Carles Sàiz, president del Centre d'Estudis Lluís Domenech i MontanerAntoni Gaudí per Jaume Massó; Josep Maria Jujol per Josep M. Buqueras i Josep Maria Jujol jr.; Cèsar Martinell per César Ramírez; Pau Monguió per Jaume R. Costa; Josep M. Pujol de Barberà per Agustí Pujol; Joan Rubió per Joan Figuerola; Enric Sagnier per Roger Miralles; Ramon Salas per Josep M. Buqueras; Domènec Sugrañes per Josep M. Tarragona; Josep M. Vives per Patricia Rodríguez.
Aquest treball és el tercer volum de la col·lecció Abacus de la Fundació Trencadís i el desè de la col·leció d’Enraonades de la Fundació Privada Mútua Catalana.