diumenge, 13 d’octubre del 2019

El CEDIM amplia l'oferta de rutes guiades amb una visita mensual a l'Hospital de Sant Pau

El Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM) segueix eixamplant l'oferta de rutes guiades que ofereix, i fa pocs dies ha incorporat l'antic complex hospitalari de la Santa Creu i Sant Pau, avui Sant Pau Modernista, una de les obres més emblemàtiques de Lluís Domènech i Montaner, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.  

El 1901 Domènech va rebre l'encàrrec de projectar un centre sanitari modern a Barcelona que havia d'aplegar dos hospitals units, el de la Santa Creu -que ja existia des del segle XV, llavors al carrer Hospital- i el de Sant Pau, de nova creació, d'acord amb la voluntat testamentària del banquer Pau Gil. El resultat final, fou una autèntica ciutat jardí de 145.500 m2, amb 48 edificis d'arquitectura pavellonal -dels quals Domènech en va arribar a executar 11- que es comunicaven amb avingudes enjardinades i amb una xarxa de galeries pel subsòl. Un obra monumental que Domènech va complementar amb una epidermis d'estètica excepcional executada pels millors artistes i artesans del modernisme català.

La visita comentada Sant Pau. Patrimoni de la Humanitat té una durada de 2 hores, es fa el quart dissabte de mes i va a càrrec d'un expert en Domènech i Montaner del CEDIM, que analitzarà l'antic recinte hospitalari a partir del projecte original de l’arquitecte. Durant la ruta es visitaran els diferents espais on es posarà en valor no només l'arquitectura sinó també tots els elements funcionals, decoratius i simbòlics del complex.

La propera visita serà el dissabte 30 de novembre a les 10.30 h.