diumenge, 29 de desembre del 2019

Més de 400 persones participen dels actes commemoratius del Dia Domènech del CEDIM

foto de CEDIM - Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner.

foto de CEDIM - Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner.
Ahir al matí, més de 400 persones van participar en els actes commemoratius del Dia Domènech que va organitzar, un any més, el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner.

Enguany, el CEDIM va voler tancar les activitats del centenari de la Casa Domènech de Canet -la darrera obra de l'arquitecte, projectada entre 1918 i 1919- fent una teatralització que portava per títol "Inaugurem can Domènech". 

Lluís Domènech i Montaner, acompanyat del seu fill Pere Domènech, el seu gendre Francesc Guàrdia Vial i el mestre de cases Josep Cabruja, van conversar mentre esperaven el bisbe de Girona, Dr. Mas perquè els beneís la casa i es van anar succeint tot un seguit d'anècdotes sobre Domènech, les seves obres i, especialment, els problemes que van tenir durant l'hivern de 1918 i inicis de 1919 amb la construcció de la casa de Canet, que es va haver d'aturar en diferents ocasions, entre d'altres per la manca de bigues de fusta, arran de la Guerra Mundial, i també per la vaga de la Canadenca de Barcelona que va obligar als protagonistes a acabar-la ells mateixos, amb ajuda del mestre Cabruja.  

La representació teatralitzada, que es va portar a terme a la mateixa façana i tribuna de la Casa Domènech, va comptar amb la col·laboració de la companyia d'actors d'El Centru i també amb l'ambientació de l'associació de dones Sàlvia


I tot seguit, es va donar pas a la II Vermutada Modernista de Canet de Mar, que va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Canet de Mar i també d'Olave Vermouth.foto de CEDIM - Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner.

foto de CEDIM - Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner.