dilluns, 5 de juliol del 2021

El CEDIM participa en l'exposició "Mur al descobert" reivindicat els estudis pioners de Domènech i Montaner com a estudiós del romànic català


El dissabte 3 de juliol es va inaugurar al Pallars Jussà l’exposició ‘Mur al descobert. L’arrencament i venda de les pintures que van salvar el romànic català’, emplaçada a la Canònica de Santa Maria de Mur. La mostra forma part del programa d’activitats amb motiu del centenari de l’arrencament de les pintures de la Canònica de Santa Maria de Mur (1919-2019), interromput a causa de la pandèmia de la Covid-19. ‘Mur, 1919-2019’ commemora el centenari d’uns fets que van suposar un punt d’inflexió en la preservació i la protecció de l’art a Catalunya i que son els que narra l’exposició a través de la mirada dels principals protagonistes d’aquesta història.
El Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner ha participat en aquesta exposició amb un dels punts on es posa en relleu l'excursionisme científic de Domènech a l'hora de fer estudis sobre el romànic català. Precisament Domènech va ser el primer en documentar les pintures murals de Mur, que daten del segle XII, i de les quals es conserva el quadern de camp amb els esbossos de Domènech.
Podeu trobar tota la informació i horaris del recinte a la pàgina web www.pallarsjussa.net i a https://peperepepcultural.cat/).