dimecres, 18 de maig del 2022

Més de 25 institucions s'adhereixen a la Taula Lluís Domènech i Montaner

L'acte se celebrarà a la Sala Lluís Domènech i Montaner del recinte modernista de Sant Pau. Foto: FPHSCP

La Taula Lluís Domènech i Montaner va començar a caminar el 2017 de la mà dels ajuntaments de Barcelona, Canet de Mar i Reus, el Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner i la Fundació Lluís Domènech i Montaner, amb l’objectiu d’impulsar la figura de l’arquitecte català.

D’entre les activitats realitzades fins ara cal destacar el diferents simposis que s’han anat celebrant amb periodicitat biennal a Reus (2017), Canet de Mar (2019) i Barcelona (2021) i, amb la mirada posada a l’any 2023 -que es commemorarà el centenari de la mort de l’arquitecte- el passat mes de febrer es va adherir a la Taula el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Ara, amb l’objectiu de seguir enfortint la Taula, demà s’hi adheriran més de 25 institucions, entitats i propietaris d’edificis. L’acte se celebrarà a les 12 hores a la Sala Domènech del recinte modernista de Sant Pau i comptarà amb la participació de l’alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell; de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; i de l’arquitecte en cap municipal i gerent de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà, Xavier Matilla, que lliuraran els convenis d’ens associats a totes les noves institucions. Durant l'acte es presentarà també la publicació de les actes del III Simposi, editada dins la col·lecció del Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner.

De cara al 2023 la Taula ja està treballant en la programació de diferents congressos, jornades, exposicions, publicacions, rutes turístiques, tallers i activitats infantils i altres activitats de promoció cultural i difusió turística que s’aniran realitzant durant tot l’any.