dissabte, 24 de desembre del 2022

El 27 de desembre inaugurem l'exposició "Domènech i Montaner. Catalanisme i País" a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner


El proper 27 de desembre -Dia Domènech i Montaner- la Generalitat de Catalunya i el CEDIM inauguren l'exposició "Domènech i Montaner. Catalanisme i País".

L’exposició "Domènech i Montaner, catalanisme i país. La vertebració de la Catalunya moderna", comissariada per l’historiador i president del Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner, Carles Sàiz i Xiqués, pretén recuperar l’empremta política de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner durant els primers anys del moviment catalanista.

La trajectòria de Domènech, -president de la Unió Catalanista, promotor de les Bases de Manresa, fundador de la Lliga Regionalista i del Centre Nacionalista Republicà- ens permet presentar-lo com un dels teòrics del nacionalisme que més ha contribuït a forjar la Catalunya moderna.

L’acte d’inauguració serà el 27 de desembre (Dia Domènech i Montaner) a les 19 h a la sala d’exposicions de la Casa museu Lluís Domènech i Montaner i comptarà amb la conferència inaugural a càrrec del comissari de l’exposició, Carles Sàiz i Xiqués.

Aquesta exposició itinerant es podrà veure també al Centre de Lectura de Reus i a l'Ateneu Barcelonès, entre d'altres, al llarg del 2023.


Més informació: 

L’exposició compta amb el catàleg Domènech i Montaner i la vertebració de la Catalunya autònoma. Una biografia política, que es pot adquirir contactant amb el Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner (info@cedim.cat / 652882457)