dimecres, 14 de desembre del 2022

L'Ajuntament de Canet i el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner uneixen esforços de cara a l'Any Domènech i Montaner 2023

Signatura oficial del conveni entre l'Ajuntament de Canet i el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner

El Lab Domènech desplegarà un extens programa d'activitat per dinamitzar la Casa museu Lluís Domènech i Montaner

Aquest matí, l'alcaldessa de l’Ajuntament de Canet de Mar, Blanca Arbell, i el president del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner, Carles Sàiz han signat un conveni per a l’atorgament d’una subvenció nominativa a l’entitat en motiu de la celebració de l’Any Domènech i Montaner 2023, proclamat per la Generalitat de Catalunya el passat mes d’agost de 2022.

L'Ajuntament de Canet de Mar ha encarregat a l'entitat canetenca que impulsi el LabDomènech, un laboratori d'idees de nova creació que té com a objectiu desplegar un extens programa de dinamització per a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner a fi d’impulsar la figura i obra de l’arquitecte.

Els principals projectes del LabDomènech són:

- Organitzar i coordinar el Congrés Lluís Domènech i Montaner, amb seu a Canet de Mar, Barcelona i Reus. 
- Divulgar i donar a conèixer Domènech i Montaner i la seva obra.
- Facilitar la investigació i la recerca sobre Modernisme i en concret sobre Domènech i Montaner.
- Divulgar la figura i obra de Domènech i Montaner a través de visites dels centres educatius de Canet de Mar i Catalunya.
- Redactar un Pla Pedagògic/situació d'aprenentatge per a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner en col·laboració amb el Centre de Recursos del Maresme II.   
- Realitzar un programa adaptat a les famílies, de manera que puguin realitzar activitats i experiències que facilitin l’aprenentatge.
- Programar un cicles de conferències trimestrals sobre Lluís Domènech i Montaner.
- Programar el cicle "Domènech a la fresca" al pati de Can Rocosa durant els mesos d’estiu.
- Programar un curs anual de patrimoni per a docents dels centres educatius de Canet de Mar i Maresme.
- Programar diferents tallers d’arts decoratives i arts plàstiques relacionades amb l’obra de Domènech i Montaner.
- Realitzar les rutes guiades per Canet de Mar, prioritzant els continguts domenequians i organitzar visites teatralitzades amb col·lectius del municipi.
- Elaborar un pla editorial amb els catàlegs de les exposicions de la Casa museu Lluís Domènech i Montaner i l'edició del recull de conferències impartides durant l’any sobre Domènech. 
- Realitzar masterclass per a guies turístics.
- Elaborar un butlletí trimestral per donar a conèixer les activitats previstes durant l’Any Domènech i Montaner.

Entrevista en directe a l'alcaldessa de Canet i al president del CEDIM per Ràdio Canet.

El CEDIM també és l'ens encarregat de comissariar les exposicions de la Casa museu durant aquest 2023. El proper 27 de desembre -Dia Domènech- s'inaugurarà una primera mostra titulada "Domènech i Montaner. Catalanisme i País" promoguda pel CEDIM i la Generalitat de Catalunya. El mes d'abril serà el torn d'una exposició de format gran, "Domènech i Montaner. Patrimoni de la Humanitat. A la recerca de l'art nacional perdut" comissariada pel CEDIM i impulsada per la Generalitat i l'Ajuntament de Canet i a partir del juliol serà el torn de "Domènech i Montaner. Modernisme i modernitat a Canet de Mar" que promou l'Ajuntament amb el comissariat del CEDIM. 

Podeu escoltar l'entrevista que ha ofert en directe Ràdio Canet prement aquí.