dimarts, 27 de desembre del 2022

L'exposició "Domènech i Montaner, catalanisme i país" s'inaugura amb una sala plena de gom a gom



El dimarts 27 de desembre es va inaugurar l'exposició "Domènech i Montaner, catalanisme i país. La vertebració de la Catalunya moderna" a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar. Es tracta d'una mostra itinerant, impulsada per la Generalitat de Catalunya i el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM), que pretén recuperar l’empremta política de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner durant els primers anys del moviment catalanista.

La trajectòria de Domènech, -president de la Unió Catalanista, promotor de les Bases de Manresa, fundador de la Lliga Regionalista i del Centre Nacionalista Republicà- permet presentar-lo, durant l'exposició, com un dels teòrics del nacionalisme que més ha contribuït a forjar la Catalunya moderna.

L’acte d’inauguració -amb una sala plena de gom a gom- va comptar amb la presència i intervencions de Gemma Martí, comissària de l'Any Domènech; Francesc Vilaró, cap del Gabinet tècnic del Departament de Cultura de la Generalitat; Blanca Arbell, alcaldessa de Canet de Mar i el comissari de l'exposició, Carles Sàiz, president del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner, que va impartir una conferència inaugural sobre el llegat que va deixar Domenech en el catalanisme polític "força oblidat i poc reivindicat". 

L'exposició  "Domènech i Montaner, catalanisme i país. La vertebració de la Catalunya modernaes pot visitar fins el 12 de març a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner i posteriorment, l'abril es mostrarà al Centre de Lectura de Reus i durant el maig i juny a l'Ateneu Barcelonès.