dimecres, 21 de desembre del 2022

L'historiador Carles Sàiz és nomenat comissari de l'Any Domènech a Canet de Mar

A proposta de l'alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell, el 22 de desembre els membres de la Comissió de seguiment del conveni CEDIM-Ajuntament de Canet de Mar, han aprovar, per unanimitat, que es nomeni l'historiador Carles Sàiz com a comissari de l'Any Domènech i Montaner a Canet de Mar. Les tasques del comissari es centraran en la organització i coordinació de les activitats així com tasques representatives del municipi.  

Sàiz és llicenciat en història, té els cursos de doctorat i el DEA en Món Contemporani i el màster en museologia i gestió de museus. Exerceix de professor d'història i patrimoni a la UNED Barcelona, és el coordinador del centre UNED a Canet i també és docent de Ciències Socials a l'Escola d'Adults Maria Saus de Canet de Mar. 

Des de fa anys és un dels investigadors més acreditat al voltant de la figura i obra de Domènech i Montaner, és el president del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner, director de la revista Domenechiana. És autor d'una vintena d'estudis publicats sobre l'arquitecte així com diferents articles i, des de fa poques setmanes, forma part del LabDomènech, un ens de nova creació que impulsen conjuntament l'Ajuntament de Canet de Mar i el CEDIM com un laboratori d'idees i de difusió sobre Domènech i Montaner amb seu a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner.