dilluns, 10 de juny del 2024

El dissabte 15 de juny Ruta Indiana a Canet de Mar


El dissabte 15 de juny, el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner portarà a terme dins el programa d'activitats de la Jornada Indiana organitzada pels Ajuntaments de Sant Pol de Mar i Canet de Mar, la Ruta Indiana per Canet de Mar.

Aquesta iniciativa conjunta entre els dos ajuntaments té com objectiu difondre el patrimoni indià d'ambdues poblacions, així com la seva gastronomia, els costums i la música.

Al llarg del matí, les activitats es concentraran a Sant Pol de Mar, amb visites guiades, tallers infantils i tast de vins. I a la tarda, la festa es desplaça a Canet de Mar, on hi trobareu una fira de productes d'ultramar, platets, mojitos, actuacions musicals, teatralitzacions, tallers infantils i la Ruta Indiana.

El Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner us guiarà per les cases més representatives que els indians van aixecar al nucli de la població. 

Durant les primeres dècades del segle XIX Canet de Mar esdevingué un dels pobles de la costa que més va intensificar les relacions amb les colònies d'ultramar. Entre 1820 i 1860 més de dos-cents joves de Canet van emigrar a les colònies, majoritàriament a Cuba i a Puerto Rico.

En aquesta ruta descobrirem els noms d'alguns d'aquests joves que van triomfar i van tornar a Canet de Mar, on van invertir les seves fortunes en terres, propietats i negocis.

Podeu adquirir les vostre entrades al següent enllaç: ENTRADES RUTA INDIANA

Si voleu consultar el programa: PROGRAMA JORNADA INDIANA