dijous, 12 de desembre del 2013

El CEDIM coorganitza, juntament amb Edicions Els 2 Pins, la presentació del primer epistolari de Lluís Domènech i Montaner"

 
 
El Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner coorganitza, el proper 21 de desembre, la presentació de l'Epistolari Lluís Domènech i Montaner 1878-1923, una compilació de 350 cartes de l'arquitecte editades en dos volums que ha anat a cura de l'historiador i president del CEDIM, Carles Sàiz.
L'acte se celebrarà a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner a les 6.30 h. de la tarda i comptarà amb la intervenció de Xavier Mas, president del Centre d'Estudis Canetencs, Josep Rovira Fors, que ha fet el pròleg del llibre, l'autor i tancarà l'acte Pere Xirau, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Canet.
Aquest epistolari, de més de 600 pàgines, ens alerta sobre noves fonts d’estudis inesgotables de la personalitat polièdrica de l'arquitecte. En aquests escrits, Domènech i Montaner es manifesta en tots els camps: el cultural, el cívic, el polític i en la seva genialitat professional.
Un epistolari que és el resultat d’un carteig ampli i extens, lletres escrites de la mà de Domènech des del seu despatx d’arquitecte, de la presidència de l’Ateneu Barcelonès, de la direcció de l’Escola d’Arquitectura, des del Congrés de Diputats o des de la seva casa d’estiueig...