dimarts, 26 de novembre de 2019

El CEDIM assisteix a la cloenda institucional dels actes dels 125 anys de les Bases de Manresa al Palau de la Generalitat

El Saló de Sant Jordi va acollir a tots els representants de les diferents institucions que han promogut els actes dels 125 anys de les Bases de Manresa. Foto: Regió7
El Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner va ser convidat a l'acte institucional de cloenda del 125è aniversari de les Bases de Manresa, que es va celebrar ahir a la tarda al Palau de la Generalitat. La jornada, encapçalada pel president Quim Torra, la consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga i l'alcalde de Manresa, va comptar amb una seixantena d'assistents convidats que van gaudir de l'actuació coral de l'Orfeó Manresà i també es van recitar fragments de textos dels principals delegats de l'assemblea de 1892, entre d'altres, de Lluís Domènech i Montaner. 


El treball, estructurat en tres parts, recull els discursos, xerrades i conferències que s'han anat fent, des del mes de març de 2017 a l'octubre de 2018 al voltant de les Bases. La primera part conté una relació dels actes del programa commemoratiu acompanyats d’imatges. La segona part aplega un resum de les ponències i els discursos dels principals actes acadèmics i culturals que es van celebrar. I tanca la miscel·lània un conjunt d’articles sobre el context geogràfic, històric, econòmic, cultural i social de la Manresa de les Bases.

El Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner hi publica, en aquest volum, el text "Domènech i les Bases de Manresa. A la recerca de la Constitució catalana perduda" que va servir com a conferència inaugural per a l'exposició que, amb el mateix nom, es va presentar el 19 d'abril de 2017 a la sala d'exposicions La Plana de l'Om de Manresa i que va comptar amb la presència de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent i l'alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell. 

Moment de la cloenda del 125è aniversari de les Bases de Manresa. Foto: Regió7